top of page

The Lady and the TR-Amp

Bijgewerkt op: 2 okt. 2020

Wie kent deze Disney klassieker nu niet, met die ene vertederende scene waarin de twee honden elkaar toenaderen terwijl ze aan dezelfde sliert spaghetti knibbelen. Een lang en gelukkig leven ligt hen in het verschiet. Vervang nu de spaghettisliert met een signaalkabel, de lady met de sierlijke 99 Classics van Meze Audio hoofdtelefoon en de tramp met de gelijknamige USB-DAC van EarMen.

De hoofdtelefoon heb ik in deze column al eerder de revue laten passeren en het predicaat “instant klassieker” meegegeven. Deze term duidde op zowel het uiterlijk, dat niet alleen warm overkomt door de combinatie van metaal, leer en echt walnoothout, maar ook op de klank die minimaal even warm en daarnaast erg muzikaal is.


Zeker in de prijsklasse tot 300 euro is het een topper. Geen fratsen zoals noise cancelling of Bluetooth, maar gewoon een goede kabel (twee zelfs, waarvan één met telefoonbediening en microfoon) en een stijlvol etui. Dit model van Meze vinkt bij mij precies alle belangrijke vakjes af, evenals zijn duurdere broeder, de Meze Empyrean.

Aan de andere kant van het hoofdtelefoonsnoer vinden we de TR-Amp van EarMen. Dit is een zogenaamde USB-DAC. Dit apparaatje probeert men tegenwoordig zo klein als mogelijk te maken om mee op reis te nemen, EarMen gaat daarentegen voor grotere en dus betere componenten in een fraaie rode, metalen behuizing.Eigenlijk nog steeds behoorlijk compact, zeker als je je bedenkt wat er allemaal inzit. Een complete hoofdtelefoonversterker en DA converter die niet alleen de functie van geluidskaart van je computer kan overnemen, maar ook van bijvoorbeeld je mobiel of tablet.

Je muziek zal beter klinken dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden, wat in de tijden van het verplichte thuiswerken voor net dat stukje ontspanning kan zorgen.

Er kunnen twee hoofdtelefoons op de TR-Amp worden aangesloten en zelfs een paar actieve luidsprekers. De DA converter speelt alle hi-res formaten, inclusief MQA en de accu zorgt voor ruim 10 uur luistergenot.

Normaal betaal je voor deze TR-Amp 279 euro, maar nu is de combinatie met de 99 Classics te verkrijgen voor 469 euro. Toch een leuk voordeel van meer dan 200 euro in deze spannende tijden. Kijk voor meer informatie op de website van de importeur www.duneblue.com


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page