top of page

Sony’s Xperia 1 II van alle markten thuis

Nu ben ik eerlijk gezegd best een iPhone adept, maar soms komt er een product op je pad dat je zomaar zou kunnen laten overstappen. De nieuwste smartphone van Sony is zo’n product. En niet alleen vanwege alle mogelijkheden van deze smartphone, maar vanwege het bijzonder complete aanbod van het merk. Sony timmert namelijk behoorlijk aan de weg als het om absolute kwaliteit gaat en weet met het aanbod zowel jong als oud aan te spreken.


Of je het nu over de laatste Bravia OLED TV uit de Master serie hebt, de KD48A9, die eind augustus ook voor de kleinere huiskamer beschikbaar is met een schermdiameter van 48 inch of de nieuwste noise cancelling hoofdtelefoon, de WH-1000XM4, die bij de beste in zijn soort hoort evenals z’n voorganger XM3, of de Xperia 1 mark II.

Sony presenteert met deze smartphone niet alleen de verbindende factor binnen het Sony ecosysteem maar het beste van drie werelden: film, muziek en fotografie. Zo vind je in deze Xperia technologie die rechtstreeks afkomstig is van de Sony Alpha camera’s inclusief lenzen van Zeiss, beeldtechnologie van de OLED TV’s uit de Master serie, geluidskwaliteit die optimaal aansluit bij de WH-1000 series, inclusief Sony’s hi-res LDAC technologie.

Naast de geluidskwaliteit, die je zelfs in Dolby Atmos laat genieten, spreekt het 4K OLED scherm van 6,5 inch voor zich. Met een aspect ratio van 21:9 heeft deze jongen een ergonomische vorm meegekregen én krijgt het kijken van Netflix materiaal een extra dimensie. Over dimensies gesproken; je kan ook van het nieuwe Sony 3D muziekformaat 360 Reality Audio genieten.

Bij deze telefoon is een proefabonnement bij hi-res streamingprovider TIDAL inbegrepen.

Specificaties doen er bijna niet meer toe, toch is het noemen van de 5G compatibiliteit en de ruim bemeten accu van 4.000mAh relevant. Hij doet het lang en goed, zullen we maar zeggen. Met een winkelprijs van 1.199 euro hoort de Xperia 1 II per definitie bij de top en maakt dat qua beeld en geluid voor mij meer dan waar. Meer informatie op www.sony.nl

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page