top of page

Serieus streamen nog aantrekkelijker

Naast heerlijke zalm, whisky en haggis, is Schotland tevens het domein van de serieuze audioapparatuur met een uitgesproken muzikale sound. Of je nu een product van Arcam, Cambridge Audio, Meridian Audio, Naim Audio of Linn beluistert, ze bestaan al decennialang en hebben allemaal in principe het vermogen je mee te laten bewegen met de muziek. Als er een prijs vergeven zou moeten worden voor de meest eigenwijze van z’n klas, zou het merk Linn zeker meedingen naar de eerste plaats.

Het begon allemaal in 1973 toen oprichter Ivor Tiefenbrun bedacht dat alle hifi-producenten het bij het verkeerde eind hadden. Hifi-torens, grote speakers en platenspelers maakten de dienst uit. Waar de rest dacht hoe groter de speakers des te beter het geluid, kwam Ivor erachter dat door het verplaatsen van zijn platenspeler in een andere kamer, het geluid veel beter werd. Het geluid van de speakers is immers van invloed op de naald van de platenspeler. Niet alleen bedacht Ivor een nieuwe platenspeler (de Linn Sondek LP12), hij introduceerde ook de systeemgedachte.

Alle Linn producten zijn nog steeds zo gemaakt dat ze altijd opgewaardeerd kunnen worden. Een originele LP12 kan je in principe beter laten klinken dan nieuw. Met dezelfde passie heeft Ivor’s zoon Gilad het huidige landschap van de betere audiostreamer mede kunnen bepalen. Met tien jaar digitale ervaring was het dezelfde systeemgedachte die leidde tot het succes van de Selekt DSM modulaire streamer.

Sinds de introductie op 6 augustus jongstleden doet de Majik DSM daar nog een schepje bovenop.

Deze all-in-one streamer is dé introductie in de wondere wereld van de betere audio van nu.

Het enige dat je verder nodig hebt is een paar speakers. Hij speelt via hi-res (tot 192kHz) muziek via WiFi en Bluetooth of een van de digitale ingangen, kan overweg met alle grote streamingdiensten en internetradiostations, heeft een krachtige en vooral muzikale versterker aan boord en je kan er zelfs een platenspeler op aansluiten via de ingebouwde MM phono aansluiting. Zelfs de Linn Space Optimisation technologie die speakers perfect op je ruimte afstemt is geïntegreerd. Een Majik DSM kost € 3.570, maar dan weet je ook niet wat je overkomt. Kijk voor meer informatie op www.linn.amsterdam

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page