top of page

Sennheiser houdt het Momentum erin

Als je het over oer-Duitse degelijkheid hebt, denken de meeste mensen aan Mercedes, Siemens of Audi. Als het over audio gaat, moet toch Sennheiser op nummer één staan. Met het hoofdkantoor op een steenworp van Hannover, een jaaromzet van een kleine multinational en actief over de hele wereld, is het bedrijf sinds de oprichting in 1945 door opa Fritz nog steeds in handen van de familie met dezelfde naam.

Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Daniël en Andreas Sennheiser en heeft het een jaaromzet van ruim 800 miljoen. Met recht een succesverhaal als je je bedenkt dat het bedrijf na de HD-414 waar er toch een slordige 10 miljoen van zijn verkocht, ook de barre tijden rond de eeuwwisseling van de inferieure oortjes van een paar kwartjes heeft weten te overleven. Sterker nog, ze hebben er best de gang in weten te houden.

De naam Momentum is dan ook zeer toepasselijk voor hun laatste generatie draadloze hoofdtelefoons. Van de True Wireless 2 is er inmiddels een anniversary edition en de draadloze over-ear is inmiddels van de derde generatie. Stijlvol vormgegeven overtuigen ze toch vooral door de geluidskwaliteit en draagcomfort, uiteraard voorzien van actieve noise cancellation met alle toeters en bellen.

Erg fijn zijn de gewone knoppen om alle functie mee te bedienen in plaats van het tikken en swipen op en over de oorschelp. Old school werkt altijd.

Een handige combinatie met deze Momentum 3, die tevens je huisgenoten een moment rust gunt als jij naar je favoriete TV programma wilt kijken, is de BT-T100 hi-res Bluetooth adapter. In een handomdraai maak je je TV geschikt voor een betrouwbare Bluetooth-verbinding met je hoofdtelefoon. Kernwoorden van dit apparaatje zijn kwaliteit, duurzaam en makkelijk. De Sennheiser Momentum 3 Wireless kost €399 en is verkrijgbaar in het wit en zwart. De Sennheiser BT-T100 Bluetooth-audiozender kost €79. Kijk voor meer informatie op www.sennheiser.nl


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page