top of page

Philips’ Ambilight nu ook in losse speakers

Vorig jaar signaleerde ik nog een sterke comeback van onze Nederlandse trots Philips, waar het merk zijn visitekaartje afgaf met hun nieuwe toplijn OLED+ TV’s én hun The One concept aan precies de andere kant van het TV spectrum. Begin deze week mocht ik een presentatie meemaken voor een selecte groep genodigden van de pers. Normaal gesproken doen de meest belangrijke elektronicamerken dit rond deze tijd op de IFA Berlijn, dit jaar vinden veel introducties door de Coronaperikelen geheel virtueel plaats.

Bijna virtueel dan, want ik ontving van niemand minder dan Kostas Vouzas, de CEO Europe van TP Vision, waaronder Philips tegenwoordig valt, een fles heerlijke rode wijn en hun nieuwste Bluetoothspeaker van de hand van Deens topontwerper Georg Jensen. Na het nuttigen ervan ging ik zowel de Bluetoothspeaker als mijn nieuwe vriend Kostas meer waarderen. Niet in het minst door zijn presentatie, want Philips presenteerde een visie waar ik als audioliefhebber best warm van werd. Ik doel op het Philips Wireless Home System.

Hoe handig zou het zijn als de extra luidsprekers, die je normaal gesproken nodig hebt voor een surroundsysteem, inzetbaar zouden zijn als losse multi-room speakers?

Gebruik makend van de DTS Play-Fi app is precies dit mogelijk. In een handomdraai kan je namelijk de functie van de aangesloten luidsprekers W6205 en W6506 veranderen van deel van een surroundsysteem naar losse luidspreker in een bepaalde kamer. Uiteraard kan je via die DTS Play-Fi app ook allerlei content naar de betreffende speaker sturen en biedt het systeem ook toegang via Bluetooth, Chromecast en Apple Airplay 2. Spotify Connect is geïntegreerd in beide modellen, evenals de mogelijkheid tot bediening via Amazon Alexa en Siri.

Uniek is de introductie van Ambilight op deze luidsprekers om zo samen met hun TV’s de beleving met meedenkend Philips licht te optimaliseren. De Philips W6505 die net even groter is dan zijn evenknie en daarom meer geschikt voor gebruik naast de TV gaat net geen 300 euro per stuk kosten en de W6205 die perfect is als surroundspeaker net geen 200. Ze zijn vanaf oktober leverbaar. Meer informatie op www.philips.nl

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page