top of page

EISA awards 2020/2021 - de meest bekroonde hifi

EISA (Expert Imaging and Sound Association) is een organisatie die bestaat uit ’s werelds meest prestigieuze magazines die zich uitsluitend richten op consumentenelektronica. Mijn lijfblad Hifi Video Test maakt deel uit van de zogenaamde Hifi Expert Group die zelfs in dit door Corona-beheerste jaar de felbegeerde EISA awards heeft toegekend aan de allerbeste hifi-apparatuur.EISA BEST VALUE DAC 2020-2021

iFi Audio ZEN DAC € 149

www.networkmediasystems.eu

De aantrekkingskracht van de iFi Audio ZEN DAC is eenvoudig: met een opvallend uiterlijk, flexibiliteit, solide engineering en een opmerkelijk volwassen geluid is deze instap-DAC een opvallend aantrekkelijke hifi-koopje. De iFi Audio ZEN DAC bewijst dat desktop-audio niet het ondergeschoven kindje van de ‘echte’ hifi hoeft te zijn. Gedaan met grote dozen, en je kunt het gebruiken als DAC/hoofdtelefoonversterker of als eenvoudige digitale voorversterker. Wanneer u de ZEN DAC koopt om het geluid van uw computer te verbeteren, is het goed mogelijk dat je jezelf zal verliezen in je muziek. En het beste van alles? Je krijgt dit alles tegen een zeer betaalbare prijs. Dit is verbazingwekkend veel waar voor je geld.


EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021

AudioQuest DragonFly Cobalt € 289

www.audioquest.nl

De nieuwste toevoeging aan het DragonFly-assortiment van AudioQuest is de beste tot nu toe. Het Cobalt-model converteert niet alleen een groot aantal audioformaten van uw computer, maar beschikt ook over een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker en kan een geweldig geluid aanleveren aan een hifi-installatie. En dat terwijl de Cobalt niet groter is dan een USB-stick. Het is een ideale draagbare audio-oplossing: u hoeft hem alleen maar in een USB-poort van uw computer te steken of te verbinden met een mobiel toestel. Sluit dan gewoon je favoriete hoofdtelefoon aan en je hebt alles wat je nodig hebt voor fantastische muziek, waar je ook bent.


EISA HEADPHONES 2020-2021

DALI IO-6 € 399

www.dali-speakers.com

Veel luidsprekerbedrijven hebben zich op hoofdtelefoons geworpen, maar geen enkele heeft dat zo spectaculair gedaan als de Deense fabrikant DALI. De IO-6 is niet alleen draadloos, maar het ontwerp met een gesloten achterkant heeft ook een uitstekende actieve ruisonderdrukking met drie modi. Alsof dat nog niet genoeg is, bezit de IO-6 een best-in-class batterijlevensduur met wel 30 uur tussen de oplaadbeurten. Voeg daar nog eens een krachtig en fijnzinnig open geluid aan toe, en je hebt niets minder dan een sensationeel debuut.EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021

Monitor Audio Bronze 100 € 455 p/p

www.monitoraudionederland.nl

Monitor Audio heeft een uitstekende reputatie opgebouwd voor geweldige kleine luidsprekers. Niet voor niets won het boekenplankmodel vorig jaar een EISA Award. Voortbouwend op deze prestatie ontwikkelde Monitor Audio in 2020 zijn nieuwste, zesde generatie serie. Het zijn lovenswaardige weergevers die geschikt zijn voor een breed scala aan muziekstijlen, dankzij een geweldige combinatie van een prima basweergave en verfijnde hoge tonen. De eigen Ceramic-Coated Aluminium Magnesium (C-CAM) drivers van en een ‘rifled’ reflex-poort voor een betere luchtstroom spelen hierin een grote rol. Het moderne uiterlijk en makkelijk aan te sturen karakter dragen bij aan de aantrekkingskracht van deze zeer verfijnde kleine luidsprekers.EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021

Volumio Primo € 599

www.networkmediasystems.eu

Deze onopvallend ogende kleine black doos is een zeer betaalbare oplossing voor al uw digitale streaming wensen. De Volumio Primo speelt niet alleen muziek af die is opgeslagen op thuisnetwerkapparaten, maar geeft u ook toegang tot een enorm scala aan muziekdiensten. De bediening via een webbrowser, app of scherm GUI via HDMI is eenvoudig. De Primo kan muziek afspelen via Ethernet, Wi-Fi of vanaf USB-opslag en heeft digitale uitgangen om elke DAC te kunnen aansturen. Met zijn compatibiliteit met muziekformaten tot en met DSD, is dit kleine wonder de perfecte manier om uw streaming-avontuur te starten.


EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021

FiiO M11 Pro € 699

www.networkmediasystems.eu

‘Stijlvolle hifi’ creëren, dat is het motto van FiiO. Dat is helemaal gelukt met de M11 Pro, met het randloze aanraakscherm, de strakke aluminiumbehuizing en het ongeëvenaarde aanbod aan playback-opties. Gebaseerd op standaard Android-technologie en een krachtige Samsung-processor kan deze draagbare speler streamen én alle bestanden afspelen tot en met DSD. Het kan zelfs lagere resoluties opwaarderen naar DSD voor de allerbeste kwaliteit. Uitgangen zijn er zowel in de analoge als digitale variëteit (Bluetooth of USB). Er is zowel een gebalanceerde als een standaard hoofdtelefoonaansluiting. Dit is een uitzonderlijke muziekspeler die in je broekzak past.


EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021

Focal Chora 826 € 1.398 p/pr

www.smart-audio.nl

Door zijn uitgebreide expertise van de fabricage van luidsprekerchassis tot de eindmontage, heeft Focal een betaalbare vloerstaander ontwikkeld die zowel tijdens demonstraties als thuis geweldig klinkt. Het hart van de Chora 826 is een nieuwe ‘Slatefibre’ driver, voor een snelle en diepe bas. Deze luidspreker heeft door de diepe bassen en heldere hoge tonen een levendigheid waardoor je wil blijven luisteren. Hij is gemakkelijk op te stellen en te positioneren. De Chora 826 heeft weinig versterkervermogen nodig en komt bijna overal tot zijn recht. Hoe je het ook bekijkt, deze luidspreker biedt veel waar voor het geld.

EISA AMPLIFIER 2020-2021

ARCAM SA30 € 2.399

www.terrason-audio.nl

ARCAM sluit zich met dit vlaggenschip aan bij de ‘alles-in-één’ versterker met streaming-trend. Binnen de elegante maar functionele behuizing combineert de SA30 de klasse G-versterking van het bedrijf, voor zowel finesse als kracht, met een veelheid aan digitale technologieën. De SA30 streamt en u kunt alles inpluggen van uw tv tot een draaitafel, terwijl de DIRAC-kamercorrectie (met behulp van een computer en de meegeleverde microfoon) het geluid voor alle ruimtes optimaliseert. Het is niet alleen een technisch hoogstandje, maar bewijst bovendien dat ARCAM bij het stroomlijnen van zijn productaanbod zijn focus nooit heeft verloren.

EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021

System Audio legend 5 silverback € 2.649 p/pr

www.networkmediasystems.eu

Het Deense bedrijf System Audio koos voor een geheel logische benadering met de legend 5 silverback-luidsprekers: ze zijn actief, met toegewijde versterking voor elke driver, en worden draadloos wanneer u de Stereo Hub of een zender van een derde partij toevoegt. Door gebruik te maken van storingsvrije WISA-technologie die 192kHz/24-bit audio aankan, maakt het systeem verbinding met een breed scala aan bronnen, gaande van een digitale verbinding met een computer tot je tv. Er zijn ook meerdere streaming-opties, van DLNA/UPnP tot GoogleCast, AirPlay en Bluetooth. Het is een elegante en fijn klinkende draadloze muziekoplossing.

EISA TURNTABLE 2020-2021

Thorens TD 1601 € 3.249

www.lookenlisten.nl

De naam Thorens wordt al bijna 120 jaar geassocieerd met draaitafels. De TD 1601 heeft een uitstraling die de klassieke draaitafels uit het verleden reflecteert. Onderhuids echter is het allemaal nieuw. Behouden is de driepuntsvering van de TD150 uit de jaren zestig, maar nieuw is het laatste ontkoppelde synchroonmotor ontwerp van het bedrijf dat een nauwkeurige snelheid garandeert. Een elektrische arm-lift en een eindstop zorgen voor een gemakkelijk gebruik. Een volledig handmatige versie van deze draaitafel, de TD 1600, wordt ook aangeboden. Naast de gebruikelijke aansluitingen is er een gebalanceerde audio-uitgang voor nog minder ruis. Dit is een draaitafel die erfgoed combineert met een up-to-date geluidskwaliteit.

EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021

NAD Masters M33 € 5.499

www.nadelectronics.com

NAD won deze categorie vorig jaar ook al met zijn compacte Masters M10 – niet alleen een versterker maar ook een compleet systeem waaraan je enkel speakers moest toevoegen. Dit jaar heeft het bedrijf het concept verder ontwikkeld met de Masters M33, waarbij state-of-the-art klasse D versterkertechnologie van Purifi Audio wordt gehuwd met eigen streaming-knowhow. Het resultaat is een versterker met alles erop en eraan wat iemand nodig zou kunnen hebben. Het enorme vermogen, de prachtige helderheid en finesse gecombineerd met een brede connectiviteit, streaming en DIRAC-kamercorrectie, allemaal gepresenteerd op een groot touchscreen op het voorpaneel, maken dit tot een van de versterkers voor het derde decennium.

EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021

Musical Fidelity M8xi € 6.250

www.audioplus.nl

Musical Fidelity ontwierp altijd al fantastische grote versterkers, vanuit de overtuiging dat je nooit te veel vermogen kunt hebben. Nu onder Oostenrijkse vlag en in samenwerking met Pro-Ject Audio Systems, presenteert het merk de M8xi: een krachtpatser die maar liefst 550W levert in een dual-mono constructie. De ingangen omvatten zowel digitale als analoge audio-opties. Dit is niet alleen maar ‘brute force’ versterker; hij is ook snel en precies en levert muziek met zowel nauwkeurigheid als rust, om nog maar te zwijgen van de massa’s details. Als u een geïntegreerde versterker met superieure prestaties zoekt, dan is dit de juiste keuze.

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page