top of page

Echt goed hoeft niet duur te zijn

Soms krijg ik de vraag waarom ik mij alleen maar positief uitlaat over de audio-spulletjes die ik de revue laat passeren. Het antwoord is eigenlijk heel simpel; ik vind er niets aan om te schrijven over apparaten waar ik helemaal niets mee heb of die ik barslecht vind. En geloof me, de lijst van gadgets die aan de donkere kant van mijn oordeel staan is lang. Misschien dat ik ze ooit nog eens bundel.


Een heel goed voorbeeld van een hoofdtelefoon die absoluut niet op die lijst hoort, moet toch wel de Sennheiser HD 560S hoofdtelefoon zijn.

Aan mijn lijf geen polonaise, moet de ontwerper gedacht hebben, toen hij dit gloednieuwe model op zijn ontwerpbordje kreeg. Het is een hoofdtelefoon met een draad. Punt. Om te genieten van muziek. Punt. Zo simpel kan het dus zijn. Geen toeters, geen bellen. Alleen maar plezier. Hij is licht, hij zit lekker, hij klinkt fantastisch en kost 199 euro. De cijfertjes leren ons dat het een dynamisch open systeem is, hetgeen in de praktijk betekent dat hij in staat is een levensgroot geluidsbeeld neer te zetten. De hoge impedantie van 120 Ohm in combinatie met een gevoeligheid van 110dB maakt dat hij met een relatief simpele Digital Audio Player (zoals bijvoorbeeld de Activo CT10, ook al zo’n aanrader) aan is te sturen.


Dat deze hoofdtelefoon echt goed is, blijkt voor mij dat hij ook in staat is de kwaliteitswinst van een betere bron te laten horen. En vooral als je nummer na nummer af blijft spelen en je verliest in de tijd. Dan verschijnt vanzelf die brede glimlach op je gezicht. Deze Sennheiser HD 560S vinkt bij mij alle vakjes keurig af. Hij blijft boeien. Het laag is zo strak als je bron het aanbiedt, het hoog is niet overdreven en het middengebied zou ik willen typeren als vriendelijk.


Maar het geheim zit ‘m toch echt in de balans van het totaal. Ik durf zover te gaan dat ik deze Sennheiser zou willen nomineren voor de beste hoofdtelefoon tot 200 euro. Misschien zelfs een stuk daarboven.


Kijk voor meer informatie op www.sennheiser.com


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page