top of page

De boekenplankluidspreker opnieuw uitgevonden

Het Engelse luidsprekermerk Q Acoustics heeft een hoog aanzien als het om betaalbare speakers gaat die ook nog eens goed presteren. Zo kan je al bij het merk terecht rond de 250 euro voor een paartje 3010i boekenplankluidsprekers. Maar ook aan de bovenkant van het segment hebben ze naam en faam weten te maken met de Concept serie, in het bijzonder de Concept 300 die een slordige 3.750 euro kosten.


Nu blonk dit model al uit in klank, bouw en afwerking, toch heeft Q Acoustics de lat weer hoger weten te leggen door het begrip streaming luidspreker naar een hoger plan te tillen. Enkele dagen geleden introduceerde het merk namelijk officieel de Q Active 200 draadloze wifi boekenplankluidsprekers, die ik al enige tijd geleden heb mogen beoordelen. En je mag gerust stellen dat ze de boekenplankluidspreker opnieuw uitgevonden hebben.

De Q Active 200 is namelijk uitgerust met twee zogenaamde BMR (balanced mode radiator) units die als belangrijkste eigenschap hebben een enorm panoramisch geluidsbeeld neer te kunnen zetten én zowel het hoog als het midden voor hun rekening kunnen nemen. Achter de akoestisch onzichtbare grille zijn twee van dergelijke units gemonteerd. Door het compacte formaat is de aanblik trouwens ook uniek. De woofer aan de achterzijde zorgt voor een prachtig laag en de geïntegreerde versterkers zorgen voor een optimale aansturing.

Een tweede uniek aspect is de losse wifi/bluetooth zender die het bronsignaal van bijvoorbeeld je telefoon, TV, CD speler, streamingprovider als TIDAL en Spotify of zelfs een draaitafel (MM) hi-res en draadloos naar de luidsprekers stuurt. Je bent daarmee totaal vrij in de plaatsing van de luidsprekers.


De los verkrijgbare Tensegrity space frame stands vormen het laatste unieke aspect. Geen lompe, zware, metalen kolossen, maar siervolle pootjes met een kabelconstructie die zo uit de architectuur komt, dragen de luidsprekers. Door deze met kabels onder spanning te zetten, krijgen de Tensegrity stands unieke resonantie-dempende eigenschappen.

De Q Active luidsprekers zijn vanaf november leverbaar en gaan € 1.999 per set kosten inclusief hub. De Tensegrity stands kosten € 450. Meer informatie op www.qacoustics.co.uk

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page